Thermometer

Dit zijn de beste thermometers om uw eigen gezondheid of die van uw gezin in de gaten te houden

De beste thermometers zijn nu veel gemakkelijker te vinden dan een jaar geleden, aan het begin van de COVID-19-pandemie. Toen leidde een stormloop op medische thuisthermometers ertoe dat veel van de topmodellen uitverkocht waren bij online retailers zoals Amazon en Walmart. Maar de voorraden van de meeste modellen zijn nu terug, en u zult meer geluk hebben bij het vinden van een van de beste thermometers. Met de beste thermometers kunt u de temperatuur van iedereen in uw huis opnemen. Zo weet u of u een arts moet raadplegen of veilig kunt wachten tot de koorts voorbij is. En u wilt een thermometer die snel, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken is.


Als u op zoek bent naar de beste thermometers, vindt u over het algemeen twee categorieën – digitale staafthermometers en infraroodthermometers. (De oude glazen thermometers met kwik zijn om veiligheidsredenen geleidelijk afgeschaft, maar u kunt nog steeds een paar thermometers op alcoholbasis vinden met gekleurd-rode vloeistof binnenin).

Beste digitale infrarood thermometer

Bintoi® XE200 – Digitale Infrarood Thermometer

Beste oorthermometer

Braun IRT 6520 ThermoScan

Digitaal versus infrarood thermometer

De digitale thermometer met staafje is wat u waarschijnlijk de laatste tien jaar achter in uw medicijnkastje hebt opgeborgen. Deze kan de temperatuur meten in de mond (oraal), de oksel (axillair) of de bil (rectaal).
Digitale thermometers zijn iets langzamer dan hun infrarode tegenhangers en hebben over het algemeen minder functies, maar ze zijn nauwkeurig, betaalbaar en geschikt voor alle leeftijden.
Infraroodthermometers meten de warmte die uw lichaam afgeeft, meestal via het voorhoofd of het oor. Deze apparaten geven vrijwel onmiddellijk resultaat en zijn comfortabeler voor kinderen, hoewel ze over het algemeen niet worden aanbevolen voor pasgeborenen. (De resultaten van een rectale thermometer zijn betrouwbaarder en bij baby’s zijn betrouwbare resultaten van het grootste belang).
Infraroodthermometers hebben over het algemeen meer mogelijkheden dan digitale thermometers, maar ze zijn ook duurder.
Wat zijn de beste thermometers?
Van de thermometers die we hebben onderzocht, raden we voor de meeste mensen de iProven DMT-489 aan, een infraroodthermometer met twee standen die snelle, nauwkeurige metingen van het voorhoofd of het oor mogelijk maakt.

Hoe je de beste thermometer kiest

Als u op zoek bent naar de beste thermometer voor thuis, bedenk dan wie u de temperatuur wilt laten opnemen en welke functies – koortswaarschuwingen en app-integratie bijvoorbeeld – het omgaan met een ziek kind of zieke partner een beetje makkelijker kunnen maken.

De eerste stap bij het kiezen van de beste thermometer is bepalen welke methode u verkiest om temperaturen op te nemen. Als u een pasgeborene hebt – of als u op zoek bent naar een goedkope optie voor de volwassenen in uw huis – zou een digitale staafthermometer die kan worden gebruikt voor orale, rectale of axillaire metingen, voldoende moeten zijn.

Als u peuters of kinderen hebt die hun adem niet willen inhouden, is een apparaat voor het voorhoofd, het oor of een apparaat met twee standen waarschijnlijk beter geschikt.

Hieronder vindt u nog enkele andere factoren die u in overweging moet nemen bij het bepalen welke thermometer geschikt is voor uw gezin.

Weergaveopties: Zoek thermometers met een groot, gemakkelijk af te lezen digitaal scherm. Een achtergrondverlichting is handig als u ‘s nachts in donkere slaapkamers temperaturen opneemt.

Koortswaarschuwingen: Veel van de apparaten die we hebben bekeken, hebben een kleurcode (meestal rood, geel of groen) om aan te geven dat u koorts hebt of uw kind koorts heeft. Zo kunt u verhoogde temperaturen snel herkennen.

Stille modus: Met een aantal apparaten kunt u pieptonen en waarschuwingen uitschakelen, wat handig is als u te maken hebt met zieke, chagrijnige of slapende kinderen die last kunnen hebben van onnodig lawaai.

Geheugenopslag: De meeste thermometers bewaren ten minste één recente meting – een handige optie als u koorts in de loop van de tijd wilt bijhouden.

Leeftijdspecifieke instellingen of slimme functies: Dit zijn meer nice-to-haves dan noodzakelijkheden, maar app-synchronisatie en aangepaste koortswaarschuwingen per leeftijd maken het opnemen van de temperatuur een stuk eenvoudiger.
Tot slot hangt uw keuze waarschijnlijk af van hoeveel u wilt uitgeven. Infraroodthermometers met meer functies zijn, voorspelbaar, duurder dan de basisversie van een digitale thermometer.

⭐ Beste Keus