Oorthermometer

Met een goede oorthermometer duurt het tegenwoordig maar een paar seconden om een nauwkeurige, afleesbare temperatuur te krijgen.

De thermometer is niet meer weg te denken uit het medicijnkastje thuis. Maar met zo veel soorten op de markt, hoe kies je de juiste? Goede vraag!

We hebben van elk type een thermometer uitgekozen om de belangrijkste kenmerken en zaken waar u rekening mee moet houden te belichten voordat u de uwe kiest.

Beste oorthermometer

Waarop je moet letten bij het kopen van een oorthermometer

Het eerste waar u aan moet denken is hoe u hem gaat gebruiken. Sommige thermometers zijn gericht op baby’s of kinderen, terwijl andere ontworpen zijn voor gezinsgebruik.

Beslis vervolgens of u de voorkeur geeft aan oraal, oor, voorhoofd, of geen contact. Als u bijvoorbeeld last heeft van oorsmeer, is een oorthermometer geen goede keuze. Veel thermometers kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

Vermijd glazen thermometers, die kunnen breken, en kwikthermometers, die gevaarlijk zijn.

Hier zijn nog enkele andere zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een thermometer:

Nauwkeurigheid
Het doel van een thermometer is het meten van de lichaamstemperatuur. Al het andere is een bonus, en meer betalen betekent niet noodzakelijk nauwkeurigheid kopen.

Koortsstrips en fopspeenthermometers staan niet bekend om hun nauwkeurigheid, dus kies liever voor digitaal.

Gebruiksgemak
Kunt u de thermometer binnen een paar minuten pakken en aflezen? Is hij gemakkelijk te bedienen of zijn er te veel stappen voor nodig?

Als hij er te ingewikkeld of onhandig uitziet, is dat waarschijnlijk ook zo.

Kenmerken
Kijk naar dingen die voor u belangrijk zijn:

Heeft u een groot, gemakkelijk af te lezen display nodig?
Zou een flexibele tip beter zijn voor de kinderen?
Wilt u een luide pieptoon of de optie om hem uit te zetten?
Is het handig om veel geheugen te hebben?
Kies er een die aan uw eisen voldoet.

De meeste digitale thermometers hebben de optie om te wisselen tussen Fahrenheit en Celsius, maar zorg ervoor dat de methode van uw voorkeur ook werkt.

Prijs
Thermometers met veel extra’s kunnen handig zijn, maar misschien hebt u niets bijzonders nodig. Er zijn veel eenvoudige digitale thermometers die voor minder dan 20 dollar hun werk doen.

Als u een thermometer voor oraal en rectaal gebruik wilt, kunt u er twee kopen en betaalt u toch minder dan voor sommige chiquere modellen.

Als u een aantal bonusfuncties wilt, kunt u een hogere prijs verwachten. Controleer of er een garantie of geld-terug-garantie is.

Beoordelingen
Kijk naar productrecensies, vooral als u geïnteresseerd bent in dure modellen. Bekijk indien mogelijk meerdere sites.

Elk product zal een aantal negatieve recensies hebben, dus zoek naar consistentie. Als veel recensenten op een bepaald plus- of minpunt wijzen, is het de moeite waard om het te overwegen.

⭐ Beste Keus