Inductie kookplaat

Met een goede inductie kookplaat moet je gemakkelijk een volledige maaltijd kunnen bereiden en warm houden – op het fornuis of in de oven. In de loop der jaren hebben we verschillende inductie platen getest. De GE JB735 stak er met kop en schouders bovenuit. Hij is verkrijgbaar in vijf verschillende afwerkingen, en hij heeft de meest complete set kookfuncties die u kunt vinden in een fornuis dat minder dan 1000 euro kost.

We koken al jaren op inductiekookplaten, recenseren ze, verkopen ze, onderhouden ze en voeren gesprekken in de waterkoeler over inductiekookplaten. We hebben deze gids samengesteld met 5 van de beste inductiekookplaatmodellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We vergelijken meerdere merken, prijspunten en andere factoren om u te helpen de perfecte optie voor uw behoeften te kiezen. Maar eerst – wat bepaalt de kwaliteit van een inductiekookplaat in tegenstelling tot een die u beter kunt overslaan?

Beste inductie kookplaat

Veelgestelde vragen

Wat is inductiekoken?

Inductiekoken is een snelle en ultra-responsieve manier om warmte over te brengen op uw potten en pannen. Met een inductiekookplaat kunt u water sneller aan de kook brengen dan met gas of elektriciteit. Volgens de American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) brengt inductietechnologie 90% van de opgewekte energie over op het voedsel, terwijl dit bij elektrisch maximaal 74% is en bij gas 40%.

Inductiekookplaten gebruiken residentiële elektriciteit om op te starten. Het spoelelement onder het glasoppervlak creëert een magnetisch veld wanneer er elektrische stroom doorheen gaat. De warmte die door magnetische wrijving wordt opgewekt, wordt rechtstreeks overgedragen op het “inductievriendelijke kookgerei”. (Voor technisch begaafden – zie het Joule-effect).

Wat zijn de voordelen van inductiekookplaten?

Er zijn belangrijke voordelen verbonden aan inductiekookplaten:
Inductiekookplaten zijn snel. U kunt water 20-30% sneller aan de kook brengen dan met andere producten.

Veilig voor alle leeftijden. Het oppervlak is koel om aan te raken, zelfs nadat u het hebt aangezet. Het enige moment waarop je voorzichtig moet zijn, is direct na een lange kooksessie. De hete pan of pan zal natuurlijk een kortstondige warmteafgifte op het glas achterlaten. De meeste inductiekookplaten hebben een heet-oppervlak-indicator. U loopt dus minder risico op brandwonden of gesmolten plastic dat op het kookoppervlak achterblijft.

Geen warmteverlies. Wanneer u de kookplaat aanzet, wordt de omgevingslucht niet verwarmd. Dit maakt inductiekookplaten energiezuinig.

Gemakkelijk schoon te maken. Ten eerste is het geen uitdaging om de gladde glasstop glanzend en nieuw te houden. Ten tweede, wanneer voedsel gemorst wordt, valt het op een koel oppervlak. U hebt dus minder kans op aangebakken of aangebrand voedsel.
Extra leuk voor nerds. Als u van technologie houdt, zult u de app-ondersteuning zeker waarderen.

Heb ik speciale potten en pannen nodig voor inductie?

Kookgerei van gietijzer of roestvrij staal met een vlakke bodem is ideaal voor inductiekoken.


⭐ Beste Keus