4 beste aircoolers om je huis koel te houden

Een aircooler is een type airconditioner dat gebruik maakt van verdamping. Een ventilator in het apparaat zuigt hete, droge lucht door een nat filter. De hete lucht verwarmt snel de bovenste laag vocht op het kussen, waardoor het water verdampt en de temperatuur in de luchtkoeler tot 20 graden daalt. Deze koele, vochtige lucht wordt vervolgens uit de unit geblazen door dezelfde ventilator die de warme, droge lucht aanzuigt, waardoor een constante luchtstroom ontstaat door het natte kussen en in de directe omgeving.

Deze apparaten verbruiken niet zo veel energie als een traditionele airconditioner omdat ze alleen een ventilator aandrijven. Het water voor het kompres wordt geleverd door een interne tank die moet worden bijgevuld wanneer het niveau te laag wordt om de lucht goed te koelen. Als een verdampingsluchtkoeler een slimme, geldbesparende oplossing voor uw huis lijkt, lees dan verder voor belangrijke overwegingen bij het winkelen en om enkele van de beste modellen op de markt te bekijken.

Na meer dan 40 aircoolers te testen, zijn we er zeker van dat de Sorteq Aircooler de beste keuze is voor de meeste mensen. Hij circuleert effectief lucht in een middelgrote tot grote ruimte zonder te hoeven oscilleren, is eenvoudig te plaatsen en te bedienen en heeft een lange staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid, ondersteund door een garantie van vijf jaar.

Beste Aircooler

1️⃣ Sorteq Air Cooler

⭐⭐⭐⭐⭐

Deze hoog kwaliteit aircooler is met slechts 30dB geluid de stilste aircooler die er te koop is. Nauwelijks hoorbaar.

2️⃣ Good Vibes aircooler

⭐⭐⭐⭐⭐

Deze aircooler koelt en bevochtigt de lucht zeer snel. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

3️⃣ Olimpia Splendid Peler 6C

⭐⭐⭐⭐

Zeer gebruiksvriendelijke luchtkoeler voorzien van een timer zodat je na een aantal uur automatisch uitslaat.

4️⃣ Bewello – Aircooler

⭐⭐⭐⭐

Zeer gebruiksvriendelijke luchtkoeler voorzien van een timer zodat je na een aantal uur automatisch uitslaat.

Hoe we de beste aircooler kozen. We begonnen met grondig onderzoek van de aircoolers te koop bij Bol.com. Om het enorme aantal ventilatoren trimmen, we alleen beschouwd als degenen met veel reviews en een gemiddelde waardering hoger dan vier sterren (van de vijf).

Waarop je moet letten bij het kopen van een aircooler

Hier is de lijst met criteria die we hebben gebruikt om de beste aircooler voor de meeste mensen te selecteren:

Sterke luchtstroomsnelheid: Dit verwijst naar de hoeveelheid druk die de aircooler produceert door lucht te verplaatsen. In de loop der jaren hebben we gemerkt dat superhoge aircoolers steeds minder rendement opleveren: ze zorgen ervoor dat kamers onaangenaam winderig aanvoelen. Een krachtigere aircooler is niet noodzakelijk een betere aircooler als u hem nooit op de hoogste stand zult gebruiken.

Luchtcirculatie over een groot bereik: Ook bekend als de afstand die de luchtstroom van de aircooler kan bereiken. Hoewel de meeste aircoolers een kort briesje kunnen produceren, zijn wij op zoek gegaan naar aircoolers die de lucht effectief door een grote ruimte kunnen verplaatsen.

Minimaal geluid: Zelfs op de hoogste stand mag de aircooler niet storend luid zijn of storende geluiden maken. Op de laagste stand moet hij zo stil mogelijk zijn.

Betrouwbaarheid en een goede garantie: Niemand wil vaak aircoolers kopen, dus uw aircooler moet gegarandeerd ten minste drie jaar meegaan, zo niet vijf. Hoewel u een goede aircooler niet zo snel zou moeten vervangen, willen we dat het garantieproces zo goedkoop en pijnloos mogelijk is als er toch iets misgaat.

Positieve beoordelingen van langdurige eigenaars: Na het lezen van een aantal klachten van lezers en medewerkers over falende aircoolers (en het moeilijke proces om een aircooler terug te sturen), hebben we besloten om veel gewicht te hechten aan positieve online beoordelingen van langdurige eigenaren van de aircoolers. Positieve beoordelingen van recente kopers zijn niet zo nuttig omdat ze niet spreken over de lange levensduur van een aircooler.

Gemakkelijk schoon te maken: Als een aircooler moeilijk schoon te maken is, zult u hem waarschijnlijk niet schoonmaken, en dat is een slechte zaak: Na verloop van tijd komen er stof en haren op de bladen en andere bewegende delen, waardoor ze minder efficiënt werken (en er vies uitzien). Om de meeste torenaircoolers grondig schoon te maken, moet u bijvoorbeeld bijna elk onderdeel van de aircooler demonteren (video) en elk gaatje met een wattenstaafje schoonmaken. In vergelijking daarmee kun je gewone aircoolers, zoals de meeste Vornadomodellen, gewoon losmaken met een schroevendraaier en de bladen en het rooster afvegen met wat water en zeep.

Veilig: Het rooster van de aircooler moet effectief voorkomen dat kleine en nieuwsgierige vingers in de buurt van het blad kunnen komen, en het aircoolerhuis mag niet ongewoon heet worden na langdurig gebruik.

Verstelbare hoek en hoogte: Hoewel de aircooler de lucht door de hele kamer moet laten circuleren, moet u hem nog steeds naar u toe kunnen richten zonder de basis helemaal te verplaatsen.

Veel snelheidsinstellingen: Standaard drie- of vier-standen knoppen zijn voldoende, maar de bijna oneindige controle die sommige aircoolers bieden betekent dat u nooit een compromis hoeft te sluiten tussen een te harde windvlaag of een onvoldoende briesje.

Compact formaat: Zelfs een ronde luchtcirculatieaircooler mag geen onnodige ruimte innemen.

Programmeerbare timers: Deze zijn handig als u op zomernachten elektriciteit wilt besparen, maar toch in slaap wilt vallen met uw aircooler aan.

Kleuropties: Het is leuk om opties te hebben, zelfs als ze beperkt zijn tot zwart en wit. We hebben ook een aantal dingen opgemerkt die we in het verleden hebben overgewaardeerd, hoewel we nog steeds vinden dat ze leuk zijn om te hebben:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste aircooler?

De beste aircooler uit onze test is de Olimpia Splendid Peler 6C. Deze luchtkoeler koelt een kamer binnen een halfuur en doet dat geruisloos.

Is een luchtkoeler beter dan een airco?

Een luchtkoeler brengt de temperatuur enkele graden omlaag door de lucht te koelen met koude waterdamp en verhoogt de luchtvochtigheid. Een airco koelt de lucht door een compressor en koelmiddel.

Bronnen

McQuiston, F. C., Parker, J. D., & Spitler, J. D. (2004). Heating, ventilating, and air conditioning: analysis and design. John Wiley & Sons.

⭐ Beste Keus