Mijn 6 favoriete boeken van 2022

Lezen is een superkracht omdat het ons in staat stelt om kennis op te doen en ons te verdiepen in verschillende onderwerpen en ideeën. Het vergroot onze begrip van de wereld en kan ons helpen om ons te ontwikkelen en onze vaardigheden te verbeteren. Het kan ons ook helpen om onze creativiteit te stimuleren en ons te voorzien van een rijkdom aan inspiratie. Dit zijn de boeken die ik in 2022 ben gaan lezen:

Deepwork

“Deep Work” is een boek geschreven door Cal Newport dat gaat over het belang van diepgaand werk in een wereld waarin steeds meer mensen afgeleid worden door afleidingen en waarin het steeds moeilijker wordt om echt productief te zijn. Het boek richt zich op het idee van “diepgaand werk”, dat zich richt op het uitvoeren van werk dat echt mentaal vereist is en dat veel concentratie en aandacht vraagt. Newport stelt dat deze soort werk de sleutel is tot professioneel en persoonlijk succes en dat het steeds moeilijker wordt om dit soort werk te doen in een wereld die steeds meer gericht is op snelle resultaten en snelle oplossingen. Hij biedt praktische adviezen en technieken om diepgaand werk te integreren in je dagelijkse routine en om afleidingen te verminderen zodat je beter in staat bent om te concentreren en productief te zijn.

The Bitcoin Standard

“The Bitcoin Standard” is een boek geschreven door Saifedean Ammous dat gaat over de geschiedenis en de toekomst van de cryptocurrency Bitcoin. In het boek beschrijft Ammous hoe Bitcoin is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld tot een belangrijke speler in de financiële wereld. Hij gaat in op de technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin, hoe het werkt en hoe het zich onderscheidt van andere vormen van geld.

Ammous stelt dat Bitcoin een nieuwe standaard vormt voor geld en dat het de toekomst van de financiële wereld zal bepalen. Hij beargumenteert dat Bitcoin beter geschikt is om de rol van geld te vervullen dan traditionele vormen van geld, zoals fiatgeld, omdat het decentralisatie en onafhankelijkheid biedt en beter bestand is tegen inflatie en manipulatie.

When money dies

When Money Dies” is een boek geschreven door Adam Fergusson dat gaat over de hyperinflatie in Duitsland na de Eerste Wereldoorlog. In het boek beschrijft Fergusson hoe de Duitse regering tijdens de oorlog enorme hoeveelheden geld heeft gedrukt om de oorlog te financieren, wat heeft geleid tot een onhoudbare stijging van de geldhoeveelheid en een enorme inflatie. Hij gaat in op de gevolgen van de hyperinflatie voor het leven van alledag in Duitsland, waaronder de enorme stijging van de kosten van levensonderhoud, de groeiende werkloosheid en de afbraak van de economie.

Fergusson beargumenteert dat de hyperinflatie in Duitsland een waarschuwing is voor wat er kan gebeuren als een regering te veel geld drukt en niet in staat is om de waarde van haar munt te behouden. Hij beschrijft hoe de hyperinflatie de samenleving heeft veranderd en hoe de mensen in Duitsland hebben geprobeerd om te overleven in een tijd waarin het geld geen waarde meer had.

Het boek is gericht op een breed publiek en is bedoeld als een waarschuwing voor wat er kan gebeuren als een regering het geldsysteem niet op een verantwoorde manier beheert. Het biedt een unieke kijk op een belangrijk moment in de geschiedenis en de gevolgen hiervan voor de samenleving en de economie.

The Fourth Turning

“The Fourth Turning” is een boek geschreven door Neil Howe en William Strauss, dat beschrijft hoe de geschiedenis van de Verenigde Staten zich ontwikkelt volgens een patroon van cyclische wendingen of “turnings”. Volgens de auteurs bestaan deze turnings uit vier fasen: een “opkomst” (hiatus), een “awakening”, een “unraveling” en een “crisis”. Elke fase duurt ongeveer 20 jaar en samen vormen ze een cyclische patroon van ongeveer 80 jaar.

In “The Fourth Turning”, beschrijven Howe en Strauss hoe deze cyclische wendingen zich hebben voorgedaan in de Amerikaanse geschiedenis en hoe ze zich in de toekomst zouden kunnen voortzetten. Ze stellen dat de Verenigde Staten momenteel in een periode van “crisis” zijn aangekomen, wat betekent dat er belangrijke veranderingen en conflicten op komst zijn. Het boek biedt ook enkele ideeën over hoe deze crisis kan worden aangepakt en opgelost.

Misser: Zenles In Een Wereld Vol Lawaai

In ‘Zenles in een wereld vol lawaai’ vertelt dj Charly Lownoise hoe hij als happy hardcore dj rust vindt in een leven vol harde muziek

Nadat ik het boek van Mental Theo uit had. Wilde ik ook de kant van Charly Lownoise lezen. Ik verwachte een verhaal over de jaren 90. Helaas was het meer een sprititueel zelfhulp boek. Dit boek viel me tegen.

Join the discussion

⭐ Beste Keus